Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Nega kože

Kako nanašati izdelke za samoporjavitev?

Čudovito, zlato-čokoladno polt enostavno obožujemo, veliko manj pa pot, ki nas do nje pripelje. Da so UV žarki nevarni, gotovo že veste, tako da ta način za zagorelo polt odpade. No, potem pa je na voljo izdelkov, kolikor jih želite, ki vam pomagajo do zagorele, sijoče polti kar doma - v kopalnici. Načeloma so pravzaprav vsi dobri - vsak nekako deluje, čeprav so si med seboj različni. Tukaj pa lahko preberete nekaj najboljših trikov, da bo vaša polt po vsakem nanosu resnično enakomerno čokoladno sijoča!

Zakaj je UV zaščita bistvenega pomena v negi kože?

Ne glede na tip kože in rutino, ki jo predlagam, ne glede na vreme in letni čas, vedno nekje najdem prostor, da omenim UV zaščito. Ker imamo pri nas vsaj dva izrazito nasprotna letna časa, se še vedno pojavlja razmišljanje, da je UV zaščita pomembna samo v toplejših, bolj sončnih delih leta.

Spomladanska nega kože

Verjetno tudi sami opažate, da ob višanju temperatur kakšni kozmetični izdelki naši koži ne ustrezajo več najbolj. Večina nas nego kože jeseni prilagodi vedno nižjim temperaturam, zato je nekako logično, da spomladi naredimo enako, vsekakor pa izdatno dodamo antioksidante in UV zaščito.

Slabše, preden je boljše?

Gotovo poznate kar nekaj situacij, v katerih je praktično neizbežno, da je najprej slabše, potem pa gre končno na boljše - preverite, kdaj je se to lahko zgodi tudi pri negi kože in kdaj vas ne sme skrbeti.

Nega kože v perimenopavzi in pomenopavzi

Klimakterij je obdobje pred in po zadnji menstruaciji, ki ga doživi vsaka ženska, ki se postara. Perimenopavza in pomenopavza večini žensk predstavljata obdobje sprememb.

Uvajanje retinoidov

Retinoidi so med sestavinami za nego kože daleč najbolj aktivni, zato jih na eni strani obožujemo, na drugi strani pa je prav, da do njih ohranimo nekaj spoštovanja. Višja, kot je koncentracija, večja je možnost draženja, zato je treba kožo navaditi.

Rdečica

Rdečica je ena najpogostejših tegob s kožo, s katerimi se soočajo odrasli, vendar pa ni vsaka rdečica samo rdečica - pri določenih tipih rdečice je obisk dermatologa nujen, pri drugih pa si lahko vsaj do neke mere pomagate sami.

Rozacea - rozaceja

Rozaceja je kronična vnetna kožna bolezen, ki prizadane predvsem kožo obraza in se pokaže kot neprijetna rdečica. Če v prvih stadijih prihaja do izbruhov in obdobij pomiritve, pa običajno preraste v stalno prisotno rdečico.

Popokane, razširjene kapilare na obrazu

Kaj storiti, ko obraz izgleda kot rdeča pajkova mrežica? Kako si pomagati in kaj uporabljati? Pripravila sem hiter pregled nasvetov, ki jih predlagajo vrhunski strokovnjaki.

Akne - tipi aken in vzroki nastanka

Vedno več odraslih ima akne, čeprav je še vedno najbolj obremenjena z aknami starostna skupina med 15 in 25 let. Preden pa se lotite reševanja aken, spoznajte tipe aken in možnosti, ki jih doma imate.

Nega kože med nosečnostjo in dojenjem

Kolikokrat so vam že povedali, da morate med nosečnostjo in dojenjem še bolj paziti nase? Seveda morate, vendar pa to prečudovito obdobje še ne pomeni, da se bo vaše življenje ustavilo.