Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Vitamin C

Vitamin C je neverjeten antioksidant, ki kožo osvetli, pomladi, spodbudi k zdravem delovanju in na splošno zmanjša nepravilnosti na koži. Uporabljajo ga lahko dame in gospodje vseh starosti, saj raziskave potrjujejo učinkovitost atopičnega nanosa vitamina C na kožo, predvsem pri izzivih z neenakomernim ali sivkastim tenom, pa tudi proti gubicam pomaga, tako da ga potrebujemo praktično vsi, ki želimo ohraniti mladosten videz kože nekaj dlje. Vitamin C se odlično obnese v kombinaciji z drugimi aktivnimi sestavinami, če ga le znate pravilno kombinirati, zato nam za pomoč pri izbiri izdelkov z vitaminom C hitro pišite na info@dragocena.si! Na voljo imamo različne izdelke, saj ni vse samo v sestavinah, večino dodane vrednosti izdelka je v formulaciji in z veseljem vam bomo pomagali najti pravo za vas. Več o vitaminu C in oblikah preberite spodaj v preberi več.

Preberi več ...

Tudi pri vitaminu C najdemo formulacij skorajda toliko, kot najdemo različnih izdelkov. Najbolj raziskana oblika je askorbinska kislina (ascorbic acid ali L-ascorbic acid), ki v pravi pH vrednosti izdelka prinaša koži neverjetno veliko pozitivnih učinkov - mladostnejša in čvrstejša koža, manj opazne pigmentacije in madeži na koži, pomaga pa tudi pri moči povrhnjice, da se bori proti prostim radikalom in negativnim vplivom iz okolja. Med obstojnejšimi oblikami pa je askorbil tetraizopalmitat, ki ni topen v vodi, temveč v maščobah, zato je aktivnejši, saj se odlično vpije skozi kožni sebum. Vsebujejo ga izdelki linije C-Active. Ne glede na obliko vitamina C v vaših izdelkih pa bodite pozorni, da serumi in kreme niso izpostavljeni UV žarkom, saj je vitamin C izrazito občutljiv na zrak, temperaturo in naravno svetlobo. Idealno je, da svoje izdelke z vitaminom C na hitro odprete in zaprete ter jih hranite na temnem in hladnem. Če so pakirani v prozornih stekleničkah, ohranite škatlico in stekleničko takoj po uporabi nazaj zaprite v škatlico. 

Raziskave atopičnega nanosa vitamina C so dokazale, da v pametnih oblikah in koncentracijah vitamin C:

  • odlično vlaži, preprečuje prehitro uhajanje vode skozi povrhnjico in torej v koži pomaga zadrževati vodo,
  • osvetljuje kožo v smislu bledenja pigmentacij, izenačuje ten in koži vrača zdrav sijaj,
  • zmanjša opaznost rdečice in lahko pomirja drobna vnetja,
  • kolikor je to atopično možno, zmanjša opaznost temnih kolobarjev pod očmi - torej osvetli kožo, kjer so podočnjaki najbolj opazni,
  • spodbuja sintezo kolagena in nam tako pomaga ohranjati kožo čvrsto,
  • lahko pomaga preprečevati uvelost kože in preprečevati poškodbe, ki so posledica izpostavljanja UV žarkom,
  • ostaja varna, a izrazito učinkovita sestavina za večino uporabnikov.
Izdelki 1 - 22 od 22 skupaj