Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Ceramidi - lipidi

Ceramidi so naravni dolgoverižni lipidi oziroma maščobe, ki tvorijo glavnino zunanje plasti kože oziroma kožne bariere. Koža preprečuje izgubljanje vode in hranil skozi kožno bariero, ki ima edinstveno strukturo, v dveh tretjinah sestavljeno prav iz ceramidov. Pri poškodovani kožni barieri zato še toliko bolj priporočamo uporabo izdelkov s ceramidi, saj tudi atopično naneseni vračajo koži primerno ravnovesje. Ceramidi imajo odlično delovanje tudi pri mikropoškodbah kože, pomaga ohranjati kožo mladostno in zmanjšujejo znake staranja. Ceramide svetujemo ob uporabi močnejših aktivov, tudi retinola in kislin, saj izgubljeni lipidi v koži pospešujejo staranje. Odlični so za nego vseh tipov (predvsem zrele) suhe kože, odlično pa delujejo v kombinaciji z drugimi lipidi (maščobami) in beljakovinami, saj pomagajo pomirjati preobčutljivost kože. Za pomoč pri izbiri izdelkov s ceramidi nam lahko vedno pišete na info@dragocena.siIn ne pozabite, ni vse v sestavinah, ogromno dodane vrednosti izdelkov leži v formulaciji!

Preberi več ...

Ceramidi se torej v kozmetiki uporabljajo predvsem za obnovo kože, kar je še posebej pomembno, če ste svoi rutini že dodali aktivne učinkovine, kot so retinol in eksfolianti. Izrednega pomena so ceramidi lahko pri negi suhe in izredno suhe kože, po naših izkušnjah pa v negi s ceramidi začnejo dame najbolj uživati nekje po 40. letu starosti, medtem ko v resnici starost za uporabo ceramidov ne igra nobene vloge - uporabljate jih lahko pri vseh starostih, le da mlajši in mastni koži verjetno ne bodo tako ustrezali. Naši izdelki s ceramidi so dobili že ogromno pohval s strani uporabnic, največja pohvala pa je seveda število ponovnih nakupov, ki je pri spodaj povezanih izdelkih izrazito visoko.

Izdelki 1 - 24 od 26 skupaj