Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Salicilna kislina - BHA kislina

Salicilna kislina je sicer beta-hidroksi ali BHA kislina, vendar je hkrati tudi edina beta-hidroksi kislina, tako da se uporabljata zanjo kar oba naziva. Salicilna kislina je vrhunsko odkritje na področju boja proti nečistočam na koži, kjer govorimo predvsem o aknah, mozoljih, ogrcih in nadležnem mastnem sijaju zaradi prekomernega izločanja sebuma. Ker pomaga s kože odstranjevati tudi odmrle celice, sodi v kategorijo eksfoliantov ali (kozmetičnih oziroma) kislinskih pilingov. Za pomoč pri izbiri izdelkov s salicilno kislino nam lahko vedno pišete na info@dragocena.siIn ne pozabite, ni vse v sestavinah, ogromno dodane vrednosti izdelkov leži v formulaciji!

Preberi več ...

Za razliko od glikolne kisline je salicilna kislina topna v maščobah, kar pomeni, da v porah prodre skozi kožni sebum in pomaga odpravljati nečistoče bistveno globlje. Prav zato njeno moč v kozmetične namene izkoriščamo za boj proti nečistočam, ob čemer je nujno čez dan nanašati UV zaščito. Salicilno kislino v enostavnejših formulacijah lahko uporabite pod svojim običajnim serumom ali kremo, za začetnike pa priporočamo uporabo 3x na teden zvečer. Kasneje, ko ste salicilne kisline vajeni, jo lahko uporabljate tudi zjutraj ali v kombinaciji z azelaično kislino oziroma vitaminom C.

Izdelki 1 - 18 od 18 skupaj