Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Retinoidi - vitamin A

V negi kože je vitamin A ime za skupino retinoidov, med katere sodijo tudi retinol, retinal in estri retinila, ki se med seboj razlikujejo po jakosti in posledično tveganju za draženje. Retinoidi zmanjšajo drobne gubice in gube tako, da povišajo nastajanje kolagena v koži. Stimulirajo nastajanje drobnih žilic in s tem polepšajo ten kože. Pomagajo pri premagovanju pigmentnih madežev in mehčajo otrdele predele kože. Spodbujajo obnovo celic (cell-turnover) in tako pomagajo odpravljati akne in njihove posledice. Odmašijo pore, zmanjšajo opaznost por in drugih nepravilnosti na koži. Osvetlijo kožo in zmanjšajo posledice staranja in izpostavljanja UV žarkom. Govorimo o sestavinah, ki v kozmetičnem svetu predstavljajo vrhunski napredek - koža vam bo neverjetno hvaležna za uporabo, vendar pa se je treba uporabe retinoidov lotiti počasi, pazljivo in čez dan z visoko UV zaščito. Vedno začnite pri nižji koncentraciji in počasi napredujte na višje - več o uvajanju preberite tukaj, vsekakor pa bomo veseli, če nam pišete na info@dragocena.si, da vas primerno usmerimo. Doseganje rezultatov ob uporabi retinoidov pa je maraton in ne šprint, le redna in dolgotrajna uporaba zagotavlja resnične rezultate!

Preberi več ...

Retinoide najdemo v različnih formulacija in različnih oblikah, vendar pa je skorajda bolj kot oblika retinoida bistvenega pomena pakiranje izdelka, ki ga kupujete. Če je izdelek v prozorni steklenički, obvezno shranite škatlico in takoj po nanosu stekleničko pospravite nazaj na temno in hladno. Ker so retinoidi zelo občutljivi na UV žarke, jih pakirane v klasičnih lončkih raje ne kupujemo - zaželene oblike pakiranja za retinol ali vitamin A so stekleničke s kapalko ali še boljše airless plastenke / stekleničke s pumpicami. 

Retinoidi si po moči (jakosti) sledijo od najšibkejšega do najmočnejšega:

  • retinyl palmitate
  • retinol
  • retinaldehyde
  • adapalene
  • tretinoin
  • tazarotene

Adapalen, tretinoin in tazaroten so v Sloveniji na voljo zgolj pri dermatologu oziroma v lekarni z receptom in so namenjeni reševanju hujših izzivov s kožo. Ostanejo torej tri klasične in uporabljane oblike - retinil palmitat, retinol in retinaldehid. MIT, v katerega veliko uporabnic še vedno verjame, je, da močnejši retinoid prinaša več koristi, kar pa ne drži popolnoma. Močnejše oblike lahko delujejo hitreje, vendar za seboj prinašajo višje tveganje draženja, suhe in izsušene kože ter alergijskih reakcij in luščenja. Šibkejše oblike nikakor niso šibke, so zgolj nežnejše in zato potrebujejo kak teden ali dva več za dokazljivo delovanje, vsekakor pa to pomeni tudi manj možnosti za negativne reakcije kože.

Izdelki 1 - 15 od 15 skupaj