S predplačilom si lahko zagotovite hitrejšo dostavo. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Vitamin A - retinol

Retinol je pravzaprav naziv celotne molekule vitamina A, govorimo pa o sestavini, ki v kozmetičnem svetu predstavlja vrhunski napreden - koža vam bo neverjetno hvaležna za uporabo! Retinol se v koži na več nivojih bori proti gubicam in drugim znakom staranja, koži dejansko pomaga pri obnovi, kožo odlično učvrsti in deluje kot vrhunski antioksidant. Vse to in še več, saj retinola ne uporabljamo zgolj proti staranju, se je pa po raziskavah na tem področju najbolje odrezal. Če uporabljate retinol ponoči in čez dan visoko UV zaščito, ste naredili več za svojo kožo, kot bi s katerokoli drugo kombinacijo. Za pomoč pri izbiri izdelkov z retinolom nam lahko vedno pišete na info@dragocena.siIn ne pozabite, ni vse v sestavinah, ogromno dodane vrednosti izdelkov leži v formulaciji!

Preberi več ...

Retinol najdemo v različnih formulacija in različnih oblikah, vendar pa je skorajda bolj kot oblika retinola bistvenega pomena pakiranje izdelka, ki ga kupujete. Če je izdelek v prozorni steklenički, obvezno shranite škatlico in takoj po nanosu stekleničko pospravite nazaj na temno in hladno. Ker je rerinol izredno občutljiv na zrak in naravno svetlobo, ga pakiranega v klasičnem lončku raje ne kupujte - zažele oblike pakiranja za retinol ali vitamin A so stekleničke s kapalko ali stekleničke s pumpicami. 

Retinoidi si po moči (jakosti) sledijo od najšibkejšega do najmočnejšega:

  • retinyl palmitate
  • retinol
  • retinaldehyde
  • adapalene
  • tretinoin
  • tazarotene

Adapalen, tretinoin in tazaroten so v Sloveniji na voljo zgolj pri dermatologu oziroma v lekarni z receptom in so namenjeni reševanju hujših izzivov s kožo. Ostanejo torej tri klasične in uporabljane oblike - retinil palmitat, retinol in retinaldehid. MIT, v katerega veliko uporabnic še vedno verjame, je, da močnejši retinoid prinaša več koristi, kar pa ne drži popolnoma. Močnejše oblike lahko delujejo hitreje, vendar za seboj prinašajo višje tveganje draženja, suhe in izsušene kože ter alergijskih reakcij in luščenja. Šibkejše oblike nikakor niso šibke, so zgolj nežnejše in zato potrebujejo kak teden ali dva več za dokazljivo delovanje, vsekakor pa to pomeni tudi manj možnosti za negativne reakcije kože.

Izdelki 1 - 11 od 11 skupaj
© 2021 Dragocena.si. Vse pravice pridržane.