Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Niacinamid - vitamin B3

Niacinamid poznamo tudi kot vitamin B3, v kozmetične namene pa ga uporabljamo zato, ker kožo neverjetno učinkovito obnavlja in odlično deluje tako proti staranju kot proti nečistočam. Pogosto ga najdemo v izdelkih za zmanjševanje nepravilnosti (tudi ogrcev in mozoljev), obožujemo pa ga zaradi pomoči pri manj opaznih porah. Pomaga izenačevati ten kože, zmanjšuje opaznost gubic in oslabljeno povrhnjico, zato bi lahko mirno napisali, da je skorajda čudežna sestavina, primerna za praktično vsakogar. Pri niacinamidu velja enako kot pri ostalih aktivih - višja koncentracija ne pomeni nujno boljšega delovanja, skoraj vedno pa pomeni višje tveganje za draženje, tako da se tudi uporabe niacinamida lotite počasi, z nižjo vsebnostjo in manj pogosto uporabo. Niacinamid je učinkovit že v zelo nizkih koncentracijah, zato vam nikakor ni treba iskati višjih odstotkov! Večina kliničnih raziskav je pokazala odlično delovanje v koncentracijah med 2 in 10%, pri čemer velika večina uporabnikov odlično prenaša koncentracije do 5 %.

Preberi več ...

Niacinamid do neke mere nevtralizira tudi okoljske dejavnike na koži, zmanjšuje negativne vplive UV žarkov, v višji koncentraciji pa predvsem pomaga pri manjši opaznosti por. Ker je kot sestavina precej stabilen, se odlično obnese v različnih izdelkih, še posebej dobro pa se obnese tako, da ga nanesete 20 do 30 min po nanosu retinoidov in kozmetičnih kislin (AHA, BHA, PHA). Odlično se obnese v toniku ali serumu, določene koristi pa ima lahko tudi v izdelkih za umivanje obraza. Za pomoč pri izbiri izdelkov z niacinamidom nam lahko vedno pišete na info@dragocena.si. In ne pozabite, ni vse v sestavinah, ogromno dodane vrednosti izdelkov leži v formulaciji!

Izdelki 1 - 24 od 24 skupaj