Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Niacinamid - vitamin B3

Niacinamid poznamo tudi kot vitamin B3, v kozmetične namene pa ga uporabljamo zato, ker kožo neverjetno učinkovito obnavlja in odlično deluje tako proti staranju kot proti nečistočam. Pogosto ga najdemo v izdelkih za zmanjševanje nepravilnosti (tudi ogrcev in mozoljev), obožujemo pa ga zaradi pomoči pri manj opaznih porah. Pomaga izenačevati ten kože, zmanjšuje opaznost gubic in oslabljeno povrhnjico, zato bi lahko mirno napisali, da je skorajda čudežna sestavina, primerna za praktično vsakogar. Pri niacinamidu velja enako kot pri ostalih aktivih - višja koncentracija ne pomeni nujno boljšega delovanja, skoraj vedno pa pomeni višje tveganje za draženje, tako da se tudi uporabe niacinamida lotite počasi, z nižjo vsebnostjo in manj pogosto uporabo. Za začetek ali kot dodatek k ostalim izdelkom z niacinamidom vam iz srca priporočamo Just Glow tonik v spreju, saj se čudovito obnese na vseh tipih in starostih kože. Za tiste, ki niacinamid poznate in ste ga delno že vajeni, bosta super izbiri dnevna krema in SPF 50 krema dr.Skin Clinic. Če pa sodite med napredne uporabnike, obvladate uporabo aktivov tudi v medsebojni kombinaciji, lahko izberete večerni serum Boost Care z retinolom in niacinamidom ali pa svojim ostalim izdelkom dodate Next LVL serum s 15 %  niacinamidom.

Preberi več ...

Niacinamid do neke mere nevtralizira tudi okoljske dejavnike na koži, zmanjšuje negativne vplive UV žarkov, v višji koncentraciji pa predvsem pomaga pri manjši opaznosti por. Ker je kot sestavina precej stabilen, se odlično obnese v različnih izdelkih, uporabljate pa ga lahko tako v kombinaciji z vitaminom C kot z retinolom in kislinami. Če se odločate za nanos dveh aktivnih učinkovin, vedno najprej nanesite po teksturi lahkotnejšega, niacinamid pa naj bo čimprej po čiščenju. Odlično se obnese v toniku ali serumu, določene koristi pa ima lahko tudi v izdelkih za umivanje obraza. Za pomoč pri izbiri izdelkov z niacinamidom nam lahko vedno pišete na info@dragocena.si. In ne pozabite, ni vse v sestavinah, ogromno dodane vrednosti izdelkov leži v formulaciji!

Izdelki 1 - 17 od 17 skupaj