S predplačilom si lahko zagotovite hitrejšo dostavo. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji spletnega mesta v lasti podjetja DISTRIBUTOR.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

DISTRIBUTOR.SI, Hana Grbec s.p.
Milana Majcna 35,
1000 Ljubljana

IBAN SI 56 1010 0004 7498 470 (Banka Koper d.d.)
Matična številka: 3649849000
ID za DDV: SI21940223

S spletnim mestom www.dragocena.si in vsemi podstranmi (v nadaljevanju »dragocena.si« ali »spletno mesto«) upravlja podjetje DISTRIBUTOR.SI (v nadaljevanju »ponudnik«). Za ogled spletne strani in/ali naročilo izdelkov registracija ali prijava nista potrebni. Registracija ali prijava poteka z uporabniškim imenom (veljavnim e-mail naslovom) in geslom ali Facebook računom. Vsak uporabnik je s svojimi podatki točno določen in povezan. Ponudnik prijavljenim uporabnikom zagotavlja lažje nakupe in pregled spletnega mesta, hkrati pa zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika ter njun medsebojni odnos.

Varstvo osebnih podatkov

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost. Zavedamo se, da gre za osebne podatke, ki nam jih uporabniki zaupate v dobri veri. Jasno nam je, da gre za občutljive informacije, zato se zavezujemo, da jih bomo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR (EU 2016/679) skrbno varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DPD, ipd.) bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo).

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

 • e-mail naslov
 • ime in priimek
 • naslov za dostavo
 • kontaktno telefonsko številko

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (ter pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene, ki že vsebujejo DDV, ne vsebujejo pa stroškov dostave (prevoza),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba izdelkov

Spletno mesto je ažurirano v najkrajšem možnem času. V primeru, da izdelkov ni na zalogi, je to jasno razvidno na spletnem mestu, pri čemer si zadržujemo pravico do človeške ali računalniške napake, o čemer vas bomo obvestili po prejetem naročilu.

 

Potrebni podatki za prejem naročenih izdelkov

Naročnik oziroma kupec je dolžan v obrazec vnesti svoje, resnične podatke, pri čemer mora vnesti pravilne podatke v vsa polja, označena z zvezdico. V primeru, da ponudnik ugotovi, da podatki niso resnični, izdelkov ni dolžan poslati. Po prejetem naročilu ponudnik lahko kupca pokliče, preveri telefonsko številko, podatke ter vsebino naročila. V primeru, da kupec odda napačno telefonsko številko in ga zato ni mogoče kontaktirati, se naročilo avtomatično zavrne in prekliče. Enako velja, če kupec / naročnik odda naročilo brez telefonske številke, brez naslova, z napačnim e-mail naslovom ali imenom. 

 

Načini plačila

Kupci lahko izdelke plačajo:

 • Po povzetju z gotovino, kjer dostavo vrši kurirska služba Hitra pošta Pošte Slovenije. 
 • Z nakazilom na račun ponudnika in sicer kot plačilo predračuna, ki ga ponudnik izda v dogovoru s kupcem.
 • Z nakazilom na račun ponudnika preko UPN obrazca, ki se samodejno prikaže ob izbiri opcije UPN v spletni trgovini.
 • Z nakazilom na račun ponudnika preko sistema paypal.
 • S kreditno kartico. Za varna plačila uporabljamo sistem braintreepayments.

Poštnina se zaračunava po cenah, obračunanih v košarici oziroma ob zaključku spletnega nakupa. Nad 70 € je poštnina brezplačna, razen v primerih, ko je to eksplicitno navedeno (na primer posamezni izdelki z brezplačno poštnino ali posamezne akcije z brezplačno poštnino.

Opozorilo: Pogoji, stroški pakiranja in dostave veljajo za naročila in dostavo znotraj Republike Slovenije. Stroški pošiljanja v druge države se obračunajo po ceniku dostavnega podjetja, na kar se kupca pravočasno obvesti. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

OPOZORILO: Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba, ki je v e-obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme predračun (povzetek naročila z vsemi podatki) na vpisan elektronski naslov. Ponudnik si pridržuje pravico, da v kolikor kupec v enem primeru naročila po povzetju paketa ni prevzel in je bil vrnjen ponudniku, v prihodnjem naročilu pred pošiljanjem izdelkov od kupca zahteva plačilo po predračunu. Ponudnik ima pravico tudi zavrniti poslovanje s kupci, ki v preteklosti niso prevzeli poslanega paketa, temveč se je paket na ponudnikove stroške vrnil k ponudniku. 

Davčne blagajne

Od 2.1.2016 za potrjevanje računov uporabljamo davčne blagajne.

 

Dostava in dostavni pogoji

Dostavo izdelkov po povzetju in paketov, težjih od 400 g, vrši Hitra pošta Pošte Slovenije. Pakete, plačane vnaprej (po predračunu, s kartico, PayPalom), pošiljamo priporočeno s Pošto Slovenije in jih prinese običajni pismonoša za vaš naslov. V primeru, da naročilo oddate do 13h ure na delovni dan, bo paket predvidoma dostavljen že naslednji delovni dan. Dostava traja največ dva delovna dneva, odvisna pa je tudi od vremenskih in cestnih pogojev. Dostava se vrši zgolj in samo na delovne dni, predvidoma med 8h in 12h dopoldne. Popoldanska dostava ni možna, paket pa lahko prevzamete tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije. Dostavni roki so v vsakem primeru informativni, saj kot v vsakem drugem poslu tudi pri nas lahko pride do odstopanj. Če je izdelek na zalogi, lahko jamčimo, da bo pri vas v roku 7 delovnih dni, v nasprotnem primeru so izjeme zabeležene na posameznem izdelku.

OSEBNI PREVZEM

Osebni prevzem je možen po predhodnem dogovoru in sicer na naslovu Ulica Milana Majcna 35, 1000 Ljubljana, načeloma ob delovnih dneh med 10 h in 14 h. Pred oddajo naročila z osebnim prevzemom obvezno pokličite na 064/185-969, da se dogovorimo za točen termin predaje izdelkov. Gotovinske blagajne nimamo, zato je osebni prevzem možen samo s plačilom po predračunu, s PayPalom ali s kartico - z gotovino ne poslujemo in nimamo maloprodaje

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in jih lahko ponudnik poljubno spreminja. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

 

Akcijske kode

Naročnik lahko občasno svojim kupcem preko e-mail sporočil ali Facebook aktivnosti izda posebne promocijske kode, ki prinašajo darila ob nakupu ali popust ob nakupu na vse izdelke ali posamezen izdelek. Vse akcijske kode so časovno omejene in po izteku zapadejo. Prav tako velja, da lahko en kupec ob enem nakupu izkoristi le eno akcijsko kodo, kode med seboj niso združljive in jih ni mogoče zamenjati za kaj drugega (npr. popust na drug izdelek, brezplačno poštnino ali gotovino). Kode, ki prinašajo odstotkovne popuste na izdelke ali celoten nakup, se nanašajo le na izdelke in se ne upoštevajo pri izračunu poštnine ali pakiranja. Razen če ni izrecno drugače zapisano, lahko eno kodo za popust kupec uporabi le enkrat.

POPUSTI in/ali KODE ZA POPUSTE SE MED SEBOJ NE SEŠTEVAJO! Če nakupujete izdelke, ki so že znižani, in poskusite uporabiti še kodo za popust, sistem upošteva odstotek popusta, ki je za stranko ugodnejši. Primer: Kupujete izdelek, ki je znižan za 10 % in poskusite uporabiti kodo za 3 % popusta. Sistem upošteva ceno z 10 % popustom. Če pa je izdelek znižan za 3 %, vi pa uporabite kodo za 10 % popusta, boste izdelek kupili z 10 % popustom. 


Nobena koda za popust na vzorčke ne velja. Ob naročilu vzorčkov ne plačate vzorčkov kot izdelka, temveč poravnate strošek priprave in pakiranja (deklariranje, vrečke, škatlice) ter posebej strošek poštnine.

 

ODSTOP OD KUPOPRODAJNEGA DOGOVORA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov info@dragocena.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko vrne prejeto blago v originalnem stanju, nepoškodovano in neodprto, na naslov DISTRIBUTOR.SI, Milana Majcna 35, 100 Ljubljana, kar se smatra za odstop od pogodbe. V kolikor kupec ponudniku sporoči, da namerava odstopiti od nakupa in blago vrniti, ima na voljo 30 dni časa, da blago pošlje nazaj k ponudniku. Strošek pošiljanja blaga v vračilo ostane na strani kupca, ponudnik povrne samo stroške samega izdelka. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, denar nakažemo na transakcijski račun kupca v 30 dneh od prejema vrnjenega blaga oziroma se dogovorimo za menjavo izdelka. Ob vračilu izdelkov se povrne kupnina (cena) izdelkov brez stroškov pošiljanja in vračanja blaga ponudniku.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Kupec mora v 14 dneh po prejemu blaga na e-mail info@dragocena.si sporočiti, da namerava blago vrniti, v nasprotnem primeru vračila ne bomo sprejeli in denarja ne moremo povrniti.

OPOZORILO: Odprtih izdelkov, izdelkov s strgano zaščitno folijo in kakorkoli neoriginalno zaprtih izdelkov NE SPREJEMAMO in zanje NE VRAČAMO DENARJA.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte ali SMS sporočila, v kolikor uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, - pošiljatelj bo jasno razviden, - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, - jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, - željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

VZORČKI

V primeru, ko ponudnik (DISTRIBUTOR.SI) objavi ali oglašuje brezplačno podeljevanje vzorčkov, si pridržuje pravico na vsako gospodinjstvo (na en poštni naslov) poslati en set vzorčkov ali en vzorček in ne na vsakega člana gospodinjstva posebej. Aktivnosti z vzorčki vedno veljajo le do trenutka, dokler ima ponudnik vzorčke na voljo in na zalogi. V primeru, da ponudnik ne uspe pravočasno ustaviti oglaševanja brezplačnih vzorčkov, le teh pa ni več na voljo, naročniku brezplačnih vzorčkov NE DOLGUJE ničesar, ne vzorčkov in ne česarkoli drugega. V primeru, da naročnik brezplačnih vzorčkov ne prejme, mu ponudnik ravno tako ni dolžan ponovno pošiljati brezplačnih vzorčkov. 

Brezplačni vzorčki za ponudnika niso brezplačni, zato si pridržuje pravico z njimi ravnati po svoji vesti in volji in jih ni dolžan razpošiljati naokoli v neomejenih količinah. Ponudnik se bo vedno potrudil, da bodo naročniki brezplačne vzorčke prejeli, je pa to ponudnikova dobra volja in ne dolžnost. Vzorčkov izdelkov, ki ne obstajajo ali niso na zalogi, ponudnik ne more zagotoviti.

Vzorčke je možno naročiti samo s plačilom po predračunu (UPN, PayPal, plačilna kartica).

Nobena koda za popust na vzorčke ne velja.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletno mesto www.dragocena.si in vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. V primeru reklamacij, pritožb ali opomb je kupec zavezan najprej svoje pritožbe pisno nasloviti na ponudnika preko elektronske pošte na naslov: info@dragocena.si. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno. Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe, ter mu sporočil, kako dolgo bo trajal postopek reševanja. Ker so običajno spori pred sodnimi organi dražji od ekonomske vrednosti zahtevka, se kupec in ponudnik zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno.

 

Darila ob nakupu

V kolikor se kupec odloči za nakup in ob tem prejme darilo, nato pa se odloči kupljeno blago vrniti, je dolžan vrniti tudi darilo – tako blago kot darilo vrne v originalnem stanju. Kot darila se smatra vse, kar je (razen listin) priloženo nakupu (izdelki manjših količin, brezplačni izdelki itd). V kolikor kupec vrne blago, darila pa ne, se cena darila odšteje od vrednosti, ki jo ponudnik vrne kupcu. Daril, ki jih kupec dobi brezplačno, ne menjamo in ne vračamo njihove vrednosti (v primeru poškodovanosti, neprimernosti itd).

 

OBVEŠČANJE IN E-OBVEŠČANJE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

IZDELKI - kakovost in odgovornost

Izdelki so proizvedeni v skladu z vsemi EU standardi in regulativami v Evropski uniji. Za težave z izdelki, napačno uporabo ali napačno izbiro izdelka odgovarja kupec sam. Prodajalec ne prevzema nobene pravne ali moralne odgovornosti, ki bi izhajala iz nepravilne, neprimerne ali nepredpisane uporabe izdelkov. Ob trenutku nakupa kupec prevzema vso odgovornost zase in za svojo kožo in vse, kar bi lahko bilo povezano z uporabo izdelka. Sestavine so raziskane in nenevarne, označene in uporabljene v skladu s pravili, regulativami in standardi Evropske unije, a kljub temu svetujemo, da vsak nov izdelek preverite tako, da ga najprej nanesete na manjši predel kože na notranji strani podlahti, da ne bi izzval alergične reakcije.