Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Blog

Kaj storiti proti pigmentacijam in pigmentnim madežem?

Ne spreglejte podrobnih nasvetov, kako si doma lahko pomagate proti pigmentacijam, da naredite največ, kar se da. Priporočam vam, da svoje pigmentacije pričnete doma reševati z UV zaščito, saj tako vsaj preprečite njihovo nadaljnje poglabljanje. Spodaj pa sem zapisala, kako si lahko še pomagate doma. Tovrstna pomoč bo najcenejša, vendar morate vedeti, da bo tudi najdlje trajalo, da pridete do rezultatov.

Nega suhe kože

Če se tudi vi soočate z zategovanjem in neudobjem, ki ga prinaša suha in zelo suha koža, vsekakor pozorno preberite nekaj nasvetov, ki se odlično izkažejo predvsem v praksi. Ker, saj veste, lahko pišemo o teoriji, lahko pa gremo k praksi!

Nega kože, ko se poletje prevesi v jesen in zimo

Prilagajate nego kože letnemu času? Delno jo najbrž vsi, tukaj pa lahko preverite, kako najlažje prilagoditi svojo nego, ko se poletje poslovi in pozdravimo jesen in zimo.

Ceramidi v negi kože

Kaj so ceramidi in zakaj jih imamo v negi kože radi? Se jih splača uporabljati ali gre samo za še en marketinški trik? Preverite, kako vam lahko ceramidi pomagajo do lepše, bolj zdrave, močnejše kože.

Retinal - najmočnejši retinoid v prosti prodaji

Retinoidi, derivati vitamina A, predstavljajo v negi kože že dolgo zlati standard za marsikatero težavo - proti aknam, pigmentacijam in znakom staranja.

Uvajanje retinoidov

Retinoidi so med sestavinami za nego kože daleč najbolj aktivni, zato jih na eni strani obožujemo, na drugi strani pa je prav, da do njih ohranimo nekaj spoštovanja. Višja, kot je koncentracija, večja je možnost draženja, zato je treba kožo navaditi.

Bakrovi peptidi

Čeprav se bakrovi peptidi slišijo v osnovi kot pač peptidi, pa imajo vseeno nekaj drugačno delovanje na kožo. Če ne drugače, je bistvena razlika v tem, da je na osnovne aminokisline (torej peptide) vezan baker. S tem se molekula seveda spremeni. Poglejmo, zakaj in kako!

Niacinamid - oblika vitamina B3 v negi kože

Gotovo ste že slišali za niacinamid, ki ga vsebuje vedno več izdelkov. Fenomenalno vsestranska sestavina, ki osvaja svet - preberite, zakaj je tako in kako pomaga.

Nega stopal in trdih, razpokanih pet

Stopala, sploh trde in popokane pete, nas ne spravljajo ob živce samo poleti, ko bi noge radi pokazali.

Zakaj imamo na koži pore?

Nekaterim se pore sploh ne vidijo in bi na hitro rekli, da jih gotovo nimajo, spet drugi imamo kar neke kraterčke na koži.

Ali koža diha?

Kolikokrat ste že slišali, da je treba koži pustiti dihati? Da vsaj par ur na dan na koži ne smemo imeti ničesar? Za vas sem preverila, koliko tega "dihanja" dejansko drži in zdi se mi, da boste malce presenečeni.