Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Blog

Azelaična kislina

Ste že slišali za azelaično kislino? Govorimo o čudovitem aktivu, ki rešuje prenekatero težavo s kožo, žal pa je mnogi še ne poznajo dovolj dobro. Večina proizvajalcev uporablja naravno obliko, ker pa je kislina samo po strukturi in ne po piling delovanju, je primerna za bistveno širši krog uporabnikov kot npr. salicilna ali glikolna kislina. Uporabljate jo lahko med nosečnostjo in dojenjem, ne povečuje občutljivosti kože na UV žarke in je še kako dobrodošla tudi poleti, po drugi strani pa rešuje celo vrsto izzivov s kožo. Preverite, če lahko pomaga tudi vam!

Kako nanašati izdelke za samoporjavitev?

Čudovito, zlato-čokoladno polt enostavno obožujemo, veliko manj pa pot, ki nas do nje pripelje. Da so UV žarki nevarni, gotovo že veste, tako da ta način za zagorelo polt odpade. No, potem pa je na voljo izdelkov, kolikor jih želite, ki vam pomagajo do zagorele, sijoče polti kar doma - v kopalnici. Načeloma so pravzaprav vsi dobri - vsak nekako deluje, čeprav so si med seboj različni. Tukaj pa lahko preberete nekaj najboljših trikov, da bo vaša polt po vsakem nanosu resnično enakomerno čokoladno sijoča!

Zakaj je UV zaščita bistvenega pomena v negi kože?

Ne glede na tip kože in rutino, ki jo predlagam, ne glede na vreme in letni čas, vedno nekje najdem prostor, da omenim UV zaščito. Ker imamo pri nas vsaj dva izrazito nasprotna letna časa, se še vedno pojavlja razmišljanje, da je UV zaščita pomembna samo v toplejših, bolj sončnih delih leta.

Spomladanska nega kože

Verjetno tudi sami opažate, da ob višanju temperatur kakšni kozmetični izdelki naši koži ne ustrezajo več najbolj. Večina nas nego kože jeseni prilagodi vedno nižjim temperaturam, zato je nekako logično, da spomladi naredimo enako, vsekakor pa izdatno dodamo antioksidante in UV zaščito.

Zdravi in močni lasje

Se tudi vam zdi, da je kriterij zdravja las sijaj, ki ga na njih opazimo? Seveda si predvsem dame želimo, da bi bili naši lasje sijoči, vendar pa naj vas sijaj ne preslepi - ni nujno, da se vsi zdravi lasje svetijo. Zdravje las lahko pravzaprav bolj merimo po njihovi moči in odpornosti kot po sijaju!

Uvajanje retinoidov

Retinoidi so med sestavinami za nego kože daleč najbolj aktivni, zato jih na eni strani obožujemo, na drugi strani pa je prav, da do njih ohranimo nekaj spoštovanja. Višja, kot je koncentracija, večja je možnost draženja, zato je treba kožo navaditi.

Nega kože v perimenopavzi in pomenopavzi

Klimakterij je obdobje pred in po zadnji menstruaciji, ki ga doživi vsaka ženska, ki se postara. Perimenopavza in pomenopavza večini žensk predstavljata obdobje sprememb.

Nega najstniške kože

Podivjani hormoni v najstniških letih se ne pokažejo le pri obnašanju, saj znake pubertete pri najstnikih skoraj takoj opazimo tudi na koži. Če imate doma najstnika, je to vsekakor članek, ki ga morate prebrati.

Slabše, preden je boljše?

Gotovo poznate kar nekaj situacij, v katerih je praktično neizbežno, da je najprej slabše, potem pa gre končno na boljše - preverite, kdaj je se to lahko zgodi tudi pri negi kože in kdaj vas ne sme skrbeti.

Niacinamid - oblika vitamina B3 v negi kože

Gotovo ste že slišali za niacinamid, ki ga vsebuje vedno več izdelkov. Fenomenalno vsestranska sestavina, ki osvaja svet - preberite, zakaj je tako in kako pomaga.

Rdečica

Rdečica je ena najpogostejših tegob s kožo, s katerimi se soočajo odrasli, vendar pa ni vsaka rdečica samo rdečica - pri določenih tipih rdečice je obisk dermatologa nujen, pri drugih pa si lahko vsaj do neke mere pomagate sami.