Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Eksfolianti in pilingi

Eksfolianti so namenjeni odstranjevanju odmrlih celic s kože, ki pa je osnova dobre nege kože - s tem koža dobi možnost ne le zadihati, kot radi rečemo, ampak sprejeti negovalne sestavine v celice, ki jih potrebujejo in lahko izkoristijo. Ne na suhi in ne na mastni koži namreč ni smisla uporabljati vrhunske sestavine, če je kožna povrhnjica prekrita z odmrlimi delci, ki te dobre sestavine posrkajo, ker pa so že v fazi odmrlosti, si z njimi ne morejo nič pomagati. In prav zato je dober eksfoliant, izbran glede na tip kože, osnova ne le čiščenja, ampak celotne nege. Spodaj kliknite Preberi več za osnovne napotke pri izbiri eksfolianta za svojo kožo. 

Preberi več ...

Za suho kožo vam za začetek priporočamo kombinacijo mlečne kisline in vlažilnih sestavin v eksfoliantu - pilingu Medical Expert Anti Dry. Če ste eksfoliante že kdaj uporabljali in želite nekaj naprednejšega, vam bo prav prišla kombinacija AHA kislin v Pre-Exfoliation kremo, za tiste, ki ste čiste začetnice in se bojite reakcije kože na eksfoliante, pa priporočamo Exfoliating kremo z mandelično in polihidroksi PHA kislino, ki sta med najnežnejšimi in znani, da ne povzročata prekomernih reakcij. 

Čeprav se zdi skorajda sporno, tudi za kožo z rdečico in popokanimi kapilaricami priporočamo eksfoliante, saj ravno tako z odstranjevanjem odmrlic celic več negovalnih sestavin dostavimo celicam, ki so še del povrhnjice in ji nujno potrebujejo. Kislinski piling z glukonolaktonom bo za vas prava izbira. 

Obstajata pa dva tipa kože, ki brez eksfolianta ali kislinskega pilinga ne bi smela biti - mastna in problematična ali aknasta koža. Prav za ti dve vrsti kože (tudi v kombinaciji) se tudi slovenski dermatologi vedno večkrat odločijo svetovati kislinske pilinge oziroma eksfoliante. Mama pomoči proti prekomernemu izločanju sebuma in vnetjem, ki jih povzročajo bakterije akne, je salicilna kislina, če ji dodamo še nekaj azelaične kisline ali mandelične in piruvične kisline, imamo popolnega zmagovalca.

Niste prepričani, kaj izbrati? Hitro nam pišite na info@dragocena.si, z veseljem vam pomagamo!

Izdelki 1 - 24 od 42 skupaj