Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Bakuchiol

Bakuchiol pridobivajo iz listov in semen indijske stročnice babchi (Psoralea corylifolia), zato ga nemalokrat imenujejo rastlinski retinol. Ker gre za relativno novo odkritje v svetu kozmetičnih sestavin, znanstveno še ni tako podprt kot npr. retinol, vseeno pa so prve raziskave izredno obetavne - ob uporabi dvakrat na dan namreč spodbuja splošno zdravje kože, rahlo izenačevanje tena in vidno zmanjševanje znakov staranja. Če je pri retinolu potrebno kar nekaj previdnosti ob uporabi, pa ob uporabi bakuchiola ni zaznati toliko draženja, zato ga lahko varno uporabljate tudi med nosečnostjo ali drugimi hormonskimi spremembami, uporabljate ga lahko zjutraj in zvečer, ob istih dneh pa ga lahko uporabljate izmenično z retinolom (retinol zvečer, bakuchiol zjutraj). Bakuchiol odlično sodeluje tudi z drugimi aktivnimi sestavinami in kislinami, zato je bistveno enostavnejši za uporabo kot retinol. Za pomoč pri izbiri izdelkov z bakuchiolom nam lahko vedno pišete na info@dragocena.siIn ne pozabite, ni vse v sestavinah, ogromno dodane vrednosti izdelkov leži v formulaciji!

Preberi več ...

Bakuchiol po prvih raziskavah deluje torej podobno kot retinol v tem, da ob redni uporabi zmanjša gubice, izboljša prožnost kože in kožo zgladi. Delujeta pa ti dvse sestavini po drugačnih poteh, tako da težko rečemo, da ena nadomesti drugo, res pa je, da retinola v določenih primerih in pri določenih tipih kože ne morete/smete uporabljati, pri bakuchiolu pa taka previdnost ni potrebna. Kljub temu, da bakuchiol kože ne pretrese tako močno kot retinol, pa vam vseeno svetujemo, da podnevi vedno uporabljate visoko UV zaščito, saj je prav ta najboljša za preprečevanje prezgodnjega staranja kože.

Izdelki 1 - 2 od 2 skupaj