Vitamin C v negi kože

Zakaj, kako in katerega - na kratko o vitaminu C v negi kože: zakaj je ta pomemben antioksidant nujen od znotraj in od zunaj? Odlično se bori proti negativnim vplivom prostih radikalov, deluje pa tako proti gubicam kot proti pigmentnim madežem.

Vitamin

Vsestranskost serumov z vitaminom C potrjujejo predvsem uporabnice, ki se vedno znova vračajo k temu odličnemu antioksidantu. Med dekleti, ki so se zaobljubile vitaminu C, najdemo praktično vse izzive, s katerimi se s kožo soočamo: pigmentacije in madeži, posledice in brazgotine po aknah, neenakomeren ten, drobne gubice, akne in mozolji, razširjene pore in splošno na videz utrujena koža

Vsekakor vam svetujemo, da najprej poskrbite za zadosten vnos vitamina c skozi hranila. Če vam je iz vaših prehranjevalnih navad jasno, da dnevno ne zaužijete dovolj vitamina C, si lahko pomagate z okusnimi gumi bombončki, ki jih najdete TUKAJ

Ko pa govorimo o negi kože, ne moremo mimo moči, ki jih ima ta antioksidant - ker pomaga odpravljati negativne posledice prostih radikalov, je odličen za nego praktično vseh vrst kože. Koži pomaga pri regeneraciji, da se celice hitreje obnovijo in so posledice sprememb manj vidne. 

Priporočamo:

Ker je vitamin C visoko na kislinski lestvici, nanašan topično (na kožo) spodbuja tudi nastajanje kolagena in elastina, ki sta nujno potrebna za čvrsto in prožno kožo. Poleg tega zavira nastajanje melanina, krivca za pigmentne spremebne in s tem temne madeže. V kombinaciji z dobro UV zaščito je vitamin C torej lahko vaš glavni zaveznik v boju proti pigmentnim madežem. Pri dolgotrajnejši uporabi obojega pa lahko pomagate tudi preprečiti nadaljnje nastajanje pigmentnih sprememb, ki jim laično pravimo starostne pege, čeprav s starostjo nimajo prav veliko skupnega :) 

Med vrstami vitamina C lahko rečemo, da je L-askorbinska kislina najbolj stabilna in učinkovita kot sestavina kozmetičnih izdelkov. Raziskave so potrdile, da je vitamin C v tej obliki bolj učinkovit v obliki seruma kot v obliki kreme ali tonika. Priporočamo, da najdete popolno kombinacijo nočnega seruma z vitaminom C in čez nanesete dobro vlažilno ali hranilno kremo. Vitamin C se odlično obnese v kombinaciji z vitaminom E, na splošno pa ga ni najbolje kombinirati s kislinami tipa azelaična, glikolna, salicilna, mandelična in podobnimi. Lahko pa ga kombinirate recimo s hialuronsko kislino ali hranljivimi lipidnimi sestavinami. 

Vitamin C je nepogrešljiv tudi v kombinaciji s kolagenom, če ga jemljete peroralno, saj brez njega jemanje kolagena skorajda nima smisla. Prednosti jemanja vitamina C so za zdravje seveda jasne, saj ne mine prehlad, pri katerem ne bi slišali nasveta "čaj z limono in medom", vsekakor pa ga priporočamo tudi v negi kože, če želite svoji koži vrniti nekaj energije, izenačiti ten, kožo osvetliti in se boriti proti temnim madežem, posledicam aken in drugih vnetij, odlični rezultati se kažejo tudi ob daljši uporabi v primeru drobnih gubic. 

Hitro izberite svoje izdelke z vitamonom C in osvežite svojo kožo!

Priporočamo:

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar
© 2020 Dragocena.si. Vse pravice pridržane.