Moja zgodba o hujšanju - vse življenje :)

Moja

Takole gre moja zgodba na kratko: 

 • - Namesto v prvi razred osnovne šole sem morala pri šestih letih in pol še enkrat v malo šolo, saj je bil takrat kriterij vsaj 20 kg teže, jaz sem jih imela kakšnih 17. Suhljad od suhljadi, presušena bi rekla moja mati. 
 • - Prve tri razrede so me vsi sošolci zafrkavali, ker sem bila tako tenka, da sem se skoraj zlomila. Uf, ko se zdaj spomnim na to :) :) V četrtem razredu sem namerno žrla, da bi se zredila in sem se. Potem so me nadaljnjih 10 let zafrkavali, da sem bajsa. Pa kje je tukaj logika ... Mislim, saj sem bila predebela, ni kaj!
 • - Pohod na faks je bil totalen uspeh - v štirih mesecih (praktično med maturantskim plesom in prvim dnem faksa) sem izgubila 27 kg - jap, prav ste prebrali, 27 kg. Šla sem iz 76 kg na 49 kg. U la la ... Kaj? Pač nisem nič jedla, prva dieta je vedno najlažja :) In je terjala največji davek na zdravju, ampak pustimo to. 
 • - Ko sem imela 24 let, me je pustil takratni fant (hvala mu še danes), stres, nova služba (cele dneve) in žalovanje zaradi prekinjene zveze so povzročili masten skok kilogramov. Pri kakšnih 26. sem jih nato ponovno uspešno izgubila. 
 • - No, še z nekaj manj drastičnimi skoki gor in dol (recimo tremi, štirimi z različnimi dietami) sem ohranjala težo vse do svojega 32. leta. Tik preden sem zanosila, sem se spravila v formo svojega življenja - idealna teža (pač za moje kriterije in moje počutje), 7 h treningov na teden, uteži, tek, aerobne vadbe, pilates in za moje pojme super oblikovano telo. (The best time of my life!)
 • - In pri 33. zanosim ... OK, super, otroka bomo imeli. Meni pa slabo, slabooo, slabooooo vsega skupaj 22 tednov. Pojedla skoraj nič, telovadba je praktično odpadla, saj se s svojo slabostjo nisem in nisem mogla spravit niti iz hiše. Večina mišične mase, ki sem jo imela res tako rada, je šla k vragu. 
 • - Med nosečnostjo sem shujšala, ginekologinja je bila navdušena, da se nisem redila, meni pa je bilo več kot jasno, da pride vse za mano kot bumerang. In je ... Beri dalje :( 
 • - Tri mesece po carskem rezu sem šla nazaj na vadbe, poskusila sem od Linee Snelle do osebnega trenerja, predvsem me je še vedno privlačil Les Mills Body Pump. Ker so moji dohodki odvisni od mene same, sem celo porodniško delala, zraven sem še študirala. Moj otrok pa ni spal - vsega skupaj 17 mesecev ni niti eno noč spal v kosu več kot eno uro. Postala sem prava zombi-mama, ki pa se ni hotela odreči ničemur - ne otroku, ne delu, ne vadbi. 
 • - In tako je bilo - dve leti po porodu sem se začela tako grdo rediti, da so me vsi že postrani gledali. Ponovno sem šla proti svojemu rekordu 76 kg in volje do boja enostavno ni bilo. In prišel je osebni trener, jedilnik, navodila. Drug trener, druga vadba, druga navodila. In spet in spet. 
 • - Danes sem na poti k telesu, ki sem ga imela pred porodom. Končno imam rada tudi svoje telo, le všeč mi še ni najbolj :) 
 •  
 • In kako sem prišla sem? Preberite moje ostale članke - tukaj! Predvsem mislim, da je tale nujen za branje :) 

Priporočamo:

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar
© 2018 Dragocena.si. Vse pravice pridržane.