Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Hialuronska kislina

Hialuronska

Hialuronska kislina

Imam novo ljubljenko med sestavinami za nego kože! Imenuje se hialuronska kislina, jaz pa jo uporabljam že kar nekaj časa. Presenečena sem nad rezultati, saj mi je do sedaj mastna in k nečistočam nagnjena koža povzročala same težave. Zanimalo me je, kako se lahko nekaj, kar ima v imenu »kislina«, obnese na moji koži, še prej pa sem se po netu pozanimala, kaj sploh naj bi to bilo.

Prvič sem o hialuronski kislini brala že nekaj časa nazaj, ker pa jo vedno bolj uporabljajo tudi v kozmetičnih izdelkih – celo dekorativi (pudri, senčila) – sem si rekla, da to pa moram poskusiti. Na kratko – mislim, da je hialuronska kislina ena super zadeva!

Izdelke s hialuronsko kislino sem prvič dobila s Poljske, naročila sem jih od njihovega vodilnega kozmetičnega proizvajalca Soraye in dobila sem serum s hialuronsko kislino in kremo za po tridesetem letu. Mislila sem, da je tisti »popolnoma navlažena koža« navaden marketinški bla-bla,  vendar je bila po uporabi moja koža enostavno – popolnoma navlažena! Sedaj, ko tole pišem, je že konkretno hladno zunaj, vlage v zraku ne manjka, menjava iz toplega na mrzlo pa koži tako ali tako nič ne koristi, a moja koža je res prijetno navlažena, gladka in mehkejša, mozolji in ogrci pa so pravzaprav manj zaznavni kot prej. Bala sem se namreč, da bi mi kakšna nova nega znala popolnoma »zabasati« pore in še bolj zmastiti že tako sijočo mastno kožo. Pa ni, nič od tega!

In sem šla rziskovat, zakaj hialuronska kislina deluje. Ugotovila sem, da ena sama molekula hialuronske kisline lahko zadrži do 1.000 x takšno težo, kot je njena osnovna teža. Če je hialuronska kislina v pravi obliki (pravi velikosti molekule), lahko torej v kožo dostavi toliko vode, kot jo nosi s seboj. Ker pa je že tako prisotna v našem telesu (v koži, sklepih, očeh), telo točno ve, kaj naj z njo počne. Iz nje posrka vodo in jo razgradi. Nekje po 25. letu starosti telesu začne primanjkovati hialuronske kisline, ker pa so oči pomembnejše od kože, jo najprej odtegne koži. In prav koži jo lahko brez zadržkov dodamo s kremico. Naravna hialuronska kislina v kozmetičnih izdelkih ne obstaja, saj bi to pomenilo, da jo pridobivajo iz živalskih tkiv. Hialuronska kislina pa je vseeno molekula, ki se jo da relativno enostavno replicirati v laboratoriju in je torej vsa hialuronska kislina v kozmetiki sintetično pridelana. 

V Soraya Hyaluronic MicroInjection izdelkih je hialuronska kislina v nekaj različnih oblikah, zato navlažijo tako povrhnjico kot globlje plasti kože. Koža je po uporabi čudovito mehka in gladka, sama uporabljam serum in kremo za 30+, prvič, da lahko potrdim, da sem našla res dober vlažilni izdelek! Aja, pa še cene so ugodne :) 

Priporočamo:

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar