Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

CC krema - BB krema

CC

Ah… Ta CC krema in cela poplava njih!  To je bila moja prva misel, ko sem se spravljala k nakupom in testiranjem BB in CC kreme. CC krema Mixa bo počakala naslednjo objavo in to zato, ker so danes predstavljene 3 obarvane, Mixa pa ne, zato se mi nekako ne zdi prav, da gredo vse v isti članek.

Torej, že nekaj časa nazaj sem kupila Soraya CC kremo in kljub relativno svetli polti sem izbrala temnejši odtenek, ker se mi je svetel zdel presvetel. Potem sem kupila še Garnier BB kremo v temnejšem odtenku in pa L’Orealovo Skin Perfection. Za začetek moram povedati, da mi dejstvo, da Soraya CC kreme ni več, ob pisanju tega članka ni nič pomagalo, saj sem se vanjo dobesedno zaljubila!

In še to takoj povem, da še danes ne vem, kaj mi je bilo, da sem Garnierjevo sploh kupila! Krema namreč nima zaščitne folije okoli škatlice in to pomeni, da BB kremo z lahkoto sredi trgovine odpreš in preveriš odtenek, premečkaš in prevohaš – ogabno, ni? In ne, v Muellerju, kjer sem kupovala, sploh pogledala nisem, ker pač tega ne počnem – ne odpiram zaprtih izdelkov. Ko sem jo doma odprla, je bila BB krema očitno že prešlatana, kot se vidi na sliki – nekdo jo je že fino stiskal in je že na pol zasušena na pokrovčku. 

Nekaj več o Garnier BB kremi: odtenek je milo rečeno grozen, nekje med rjavo in oranžno, na koži pusti korenčkovo-od-solarija-zažgano barvo, ki pa moram reči, da je izredno odporna, saj sem jo z mlekom in tonikom komaj spravila dol in iz por in gubic. No, če vam barva ustreza, je obstojna vsekakor. Tekstura niti ni tako slaba, je kar tekoča in mazljiva, ampak jaz osebno ne morem preko barve. Sem šla kasneje preverit tudi svetlejši odtenek in ima tudi ta veliko preveč oranžne. Občutek imam, da se krema sploh ne vpije, je kot nekakšen trd puder na koži, nekaj malega res navlaži, ampak nisem navdušena. V bistvu o prekrivnosti niti ne morem preveč govoriti, ker si je ne morem dati dovolj gor – je preoranžna.  Po tednu dni uporabe sicer nisem zaznala dodatnih nečistoč, ampak trud, ki ga moraš vložiti, da jo vsak večer spraviš dol in iz por, tega ni vreden. Z vodo in gelom za čiščenje ne gre dol. Vse skupaj za Garnier BB kremo ocena 1, mi je prav žal! Sem jo sicer dobila v akciji za nekih 9€, pa še to mi je žal, da sem jo kupila.

L’Oreal BB krema Skin Perfection… Sploh nimam nekega posebnega vtisa o tej kremi… Seveda je L’Oreal lastnik Garniera in si ne delam nobenih utvar, da bo sestava Garnierjeve in L’Orealove kaj drugačna, je pa odtenek pri L’Orealovi nekaj lepši. Nekako je bolj naraven, nima grdega oranžnega podtona, ki ustreza tako redkim tipom kože, da je vsaj to korak na bolje. Je pa vodenkasta veliko bolj kot Garnier BB krema, se lepo razporedi in je kar mehka za nanašanje. Prekrivnost je tam nekje kakovosti slabšega pudra, ima pa očitno enako “obstojnostno” osnovo kot Garnierjeva, saj jo je kar težko spraviti iz por. Pa ne, da imam težave s čiščenje, da ne bo pomote, ampak res ne maram drgniti kože sem ter tja, ker se od tega delajo gube. Tekstura je relativno mehka, vonj mi je rahlo moteč, ampak se ga da navaditi, po tednu dni kakšnih večjih težav s kožo ni bilo. Me pa uporaba spominja na zadnjo L’Orealovo kremo, ki sem jo testirala – L’Oreal Skin Perfection, ker se ne in ne vpije popolnoma v kožo, ostane kot nekakšno maslo na obrazu, neka plast, ki ni prav nič prijetna. Skupna ocena L’Oreal CC kreme je 2, mene ni nič prepričala, razen z lepšim odtenkom kot Garnierjeva in malo z obstojnostjo. Ne, ne bom več kupila.

Soraya CC krema … No, to je pa druga zgodba! Sem res kar oboževalka različne kozmetike, a zadnje čase imam nekaj reči od Soraye, brez katerih ne gre. Ena od njih je bila od septembra 2014 CC krema v temnejšem odtenku. Na sliki se vidi desni odtenek in mazljivost, tako svetleča, kot je videti na roki, je prvi trenutek tudi na koži. Najprej sem se ob tem kar zgrozila, ker imam precej mastno kožo in si nikakor nisem želela še dodatnega sijaja! No, ampak se je pa noro dobro vpila. Vpila se je v recimo pol minutke in koža je bila po nanosu totalno matirana, čudovito obarvana in najpomembnejše – brez tistih zoprnih črt med obrazom in vratom. Če si jo potegnila malo dol proti vratu, se je popolnoma zlila s tenom kože. Vlažila je cel dan, sicer res ni bila obstojna več kot kakšnih 8 ur, ampak jaz imam res mastno kožo, zaradi kapilaric pa moram predvsem pozimi uporabljati spodaj še eno vlažilno in zaščitno kremo, zato razumem, da ni zdržala dlje. Ni pa, da bi se začela noro cediti, da ne bo pomote, si jo pa hitro obrisal s telefonom, s tačkami, ko kar naprej nekaj stikamo po obrazu, s puloverjem, ko se slačimo in oblačimo.

In ker Sorayine CC kreme ni več in kot pravijo na Sorayi, je niti več ne bo, sem tudi sama poiskala nadomestilo. Iz srca priporočam - obstaja res najboljša BB krema na svetu, ki Sorayino 100% nadomesti, najdeš jo tukaj! Gre za BB kremo blagovne znamke Vipera. Njena prednost je za moje pojme predvsem v tem, da lahko zbiraš med šestimi odtenki - prvi trije so bolj na bež, drugi trije bolj na sivkast podton. In kot vam bodo povedala tudi druga dekleta - za BB kremo je Vipera BB krema neverjetno prekrivna! Moja mastna koža pod BB kremo ne potrebuje ničesar, saj je ravno toliko vlažilna, da poskrbi za kožo. Obstojna je veliko bolj, kot kak puder, ne nabira se v porah in gubicah, ne maši por in ne vsebuje nič komedogenega (o tem izrazu si preberite v drugem članku). 

In še nekaj - vmes sem poskusila še marsikatero BB in CC kremo, a ostajam pri Viperi. Moja izbrana je številka 02 - perfektna za svetel do srednji ten, poleti pa bom spet posegla po 03 :) 

Kika

Priporočamo:

Delite prebrano objavo:

Foto Galerija:

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar