Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Nega naravnih nohtov

Kako po dolgih letih poskrbeti za naravne nohte? Ste imeli gel ali gellish, pa ne morete do svoje nohtarice? Ste se odločili, da gel oziroma gellish enostavno nista več za vas? Po korakih sem pripravila nekaj nasvetov, ki vam bodo še kako prav prišli, ko se za tak korak odločite. Kaj potrebujete za začetek, kako se lotiti odstranjevanja gela ali permanentnega laka ter kako negovati nohte od teh korakov naprej.

Nega

Živjo!

Najprej moram povedati, kako se je vse skupaj začelo ... Ko pišem tale prispevek, smo 25.3.2020. Danes smo v državni karanteni deseti dan. Tri dni pred napovedjo karantene sem poli-gel nohte prestavila, ker sem imela malce vročine. Termin sem imela v četrtek, ko smo bili že četrti dan v karanteni, moji nohti pa so bili na ta četrtek (torej teden dni nazaj) stari okoli šest tednov. Nazadnje sem bila namreč v salonu ManiPediSpa na Rudniku 13.2.2020. Danes je torej že ravno šest tednov, čas je, da nekaj naredim. Vse slike mojih nohtov so v galeriji. 

Na spletu sem našla nekaj nasvetov najboljših slovenskih umetnic za podaljševanje nohtov. Naredila sem načrt in se lotila akcije. Oprema, ki bi jo bilo dobro imeti: 

PILICA: Ker že skoraj dvajset let niti ne vem, kako izgledajo moji nohti, sem morala najprej iz naftalina povleči pilice. Pilice sem najprej razkužila, če slučajno s katero potegnem po obnohtni kožici. Na srečo imam polno razkužil, tako da je to najmanjši problem :) Pilice in pripomočke najdeš TUKAJ.

PILING za roke: Ob vseh razkužilih, ki jih dandanes uporabljamo zaradi prenosa virusa, ob dejstvu, da imam pozimi že tako ali tako obupno suhe, razpokane roke, in ob tem, da delam tudi v skladišču, se mi je po piljenju nohtov piling zdel enostavno obvezna oprema. Vzela sem (khm, se opravičujem) piling za noge, ki ga najdete TUKAJ. Ker mi diši, ker je hranilen in ker ga obožujem tudi za noge. 

PILING za obnohtno kožico: Piling oziroma gelček sem nanesla na predele pri korenu, kjer kožica najbolj prerašča nohtno matrico. Pustila sem 3 minute in z (khm, se še enkrat opravičujem) zobotrebcem potisnila kožico nazaj proti korenu. Enostavno nisem mogla dočakati, da pridejo palčke za odrivanje kožice, ki jih zdaj lahko dobiš TUKAJ. Gel sem vzela TUKAJ

SERUM za nohte: Nohti potrebujejo hranila, če hočemo, da bo kaj od njih. O uporabi preberi spodaj, jaz sem vzela tale serum TUKAJ

PODLAK oziroma UTRJEVALEC za nohte: Bistvenega pomena za zaščito, saj vseeno pomivamo posodo in delamo vse, kar počnemo drugače z nohti, zaščitenimi z gelom. Moj izbrani podlak najdeš TUKAJ

Kako sem se lotila nege? 

1. korak: S pilico (in tri nohte s ščipalko, ker so bili res zelo dolgi - slika številka 2) sem kapitalno skrajšala nohte - tretja slika. To mi je pomagalo, da sem imela s piljenjem poligela z nohtne površine bistveno manj dela. To bo pomagalo nohte zaščititi tudi pred lomljenjem in jih hkrati pomagalo okrepiti. Pri sredincu, kot se vidi na sliki, imam vedno težave z odstopanjem gela, ker je sam noht hudo poškodovan. Če se mi kateri od nohtov zlomi ali odstopi, je to vedno ta sredinec. Z njega sem morala odstraniti čisto ves poligel, zato je trenutno precej občutljiv na dotik, ampak po mojih izkušnjah bo to izzvenelo. Pri krajšanju - več je več. 

Bodi zelo pazljiva, da ne zapiliš preveč, da ne odkriješ ranljive površine nohta. Raje spili premalo kot preveč. Če nekaj gela ostane na nohtu, je bolje, kot če odpiliš še svoj noht. Če imaš barvni gel, lahko na koncu postopka naneseš barvni lak, tako da naj te barva ne moti, prav? Če boš preveč zapilila, bo noht tako poškodovan, da morda gel prihodnjič ne bo sploh dobro prijel. Torej pri piljenju naj bo manj več. 

Mislim, da je bil meni ta del najbolj zoprn. Res je dolgo trajalo, saj enostavno nimam profesionalne in zelo ostre, trdne pilice za tako delo, ampak OK, sem preživela. Vse skupaj sem rabila skoraj dve uri, da sem bila z rezultatom približno zadovoljna. 

2. korak: Z najnežnejšo površino pilice sem nohte po površini spolirala, kolikor se je dalo. Če nimaš polirne pilice, lahko zasilno uporabiš kakšno gumijasto zadevo, ki jo imaš doma. Poliranje torej po potrebi

3. korak: Svojim rokam sem privoščila hranilni piling in umivanje z mlačno vodo. Koži bom seveda dodala kremo za roke, za nohte pa sem vzela kar serum.Serum sem uporabila pred kremo za roke, saj je na mastne nohte skorajda škoda karkoli dajati. Serum se nanaša enkrat ali dvakrat na dan vsak dan. Če imaš podlak ali zaščitni lak, utrjevalec, barvni lak, serum nanašaš na koren - tisti del kože pri nohtu, od koder nohtna plošča raste ven :) Torej - serum v vsakem primeru vsak dan. Kako so videti moji nohti po tem koraku, lahko pogledaš na sliki 3.

4. korak: Pred nanosom utrjevalca ali podlaka, barvnega laka ali druge vrste laka bodi pozorna, da je nohtna ploščica čista, suha in nemastna, saj se drugače nanjo ne bo nič pridejo. Extreme Hardening podlak se nanaša v dveh plasteh, drugo naneseš, ko se prva dobro osuši. Priporočam, da čez dan ali dva ponovno naneseš kakšno plast, po nekaj dneh pa vse odstraniš z nežnim odstranjevalcev (na primer tem TUKAJ), dobro umiješ roke in ponovno začneš z nanosom utrjevalca od začetka. Utrjevalec zaščiti nohte pred vdorom vode, ki naravne nohte oslabi predvsem, če so že tako ali tako odprti, kar po gel ali gellish in piljenju pač so. Utrjevalec za nohte je pri običajnih opravilih res dobra ideja. 

5. korak: Manjka ti samo še krema za roke in nekaj sproščanja. Jaz sem tudi kremo za roke vzela TOLE, ker mi res lepo diši in mi je ravno prav hranilna. 

Da vse skupaj nekako zaokrožim tudi od znotraj, sem se odločila, da začnem jemati še vitamine za nohte - TUKAJ

In ker sem tak enak paketek pred meseci sestavila za svojo najboljšo prijateljico, ki se je odločila, da gellish ni več zanjo, sem tudi zate pripravila paket Nail Beauty Box, ki ga najdeš TUKAJ. Pri tem paketku so vitaminčki za nohte brezplačni :) 

V glavnem, želim ti veliko sreče pri urejanju nohtov. Če ti lahko kako pomagam, pa mi piši na info@dragocena.si!

Lepo te pozdravljam, 

Hana

Priporočamo:

Delite prebrano objavo:


Foto Galerija:


 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar