Mandelična kislina

Odlična sestavina za zmeren piling - primerna tudi za suho in občutljivo kožo. Za začetek lahko razkrijemo le, da jo boste veseli predvsem, če je vaša koža utrujena, polt sivkasta, videti pa je tudi že gubico ali dve. Ste se prepoznali v opisu? Potem vsekakor preberite prispevek do konca!

Mandelična

Mandelična kislina je ena izmed AHA (alfa-hidroksi) kislin, ki dopolnjuje učinke drugih kislin, še najboljše učinke kaže v kombinaciji s salicilno kislino, o kateri smo pisali TUKAJ

Mandelična kislina, tako kot ostale AHA kisline, ne prodre skozi kožni sebum in zato samostojno ne zadostuje za kak ostrejši boj proti mozoljem ali nečistočam. Njene molekule so bistveno večje od molekul salicilne kisline, kar pa je po svoje prednost, saj je tako primernejša za začetno uporabo AHA kislin in za občutljivo kožo, ki lahko ob manjših molekularnih sestavah kislin pordi, začne peči ali daje občutek zategovanja. 

Zakaj bi potrebovala mandelično kislino?

Mandelično kislino svetujemo predvsem tistim, katerih koža je izgubila svoj sijaj, je utrujena in kaže znake prehitrega staranja. Raziskave so dokazale, da pospeši razgradnjo drobnih vezi med odmrlimi celicami in zdravo kožo, kar pomeni, da deluje kot eksfoliant - piling, ki pomaga odstraniti odmrle celice in s tem koži zadihati. Le v primeru, da kozmetične izdelke nanašate na poprej dobro očiščeno kožo, lahko zagotovite, da bodo ti izdelki dejansko delovali. Če je koža polna odmrlih celic, vi pa nanašate hranilne in vlažilne kreme, bodo odmrle celice popivnale vse dobre sestavine, zdrava koža spodaj pa do njih sploh ne bo prišla. 

Z mandelično kislino se torej lahko dobro borimo proti znakom staranja - proti utrujeni, sivkasti koži in gubicam

Sivkasta in brez sijaja pa ni le koža v procesu staranja, nemalokrat se tovrstni izzivi pojavi tudi pri mladih in malo manj mladih, ki se spopadajo z nečistočami, mozolji in aknami, razširjenimi porami in mastno kožo. Prav zato so strokovnjaki raziskovali delovanje kombinacije mandelične in salicilne kisline, ki se je pri taki koži neverjetno dobro izkazala. 

Za tiste, ki vas zanima uporaba: DA, pri prvi ali prvih nekaj uporabah lahko pride do rahle rdečice in nežno pekočega občutka, ki pa bo s časom minil. Koža se na mandelično kislino hitro navadi, neprijeten občutek pa smo do sedaj zaznali pri izredno majhnem odstotku uporabnic. Neprijetnosti je bistveno manj kot pri močnejših AHA in BHA pilingih, tako da pogumno!

Priporočamo:

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar
© 2019 Dragocena.si. Vse pravice pridržane.