PHA ali polihidroksi kisline

Polihidroksi kisline ali PHA so nova generacija alfahidroksi kislin, eksfoliantov, ki poskrbijo za kemični piling. Njihova prednost je predvsem v tem, da nase vežejo tudi vodo, zato kožo med nego odlično vlažijo.

PHA

Med najbolj znane PHA kisline zagotovo sodijo glukonolaktat, laktobionska kislina in galaktoza. Kot ostale kisline tudi PHA kisline poskrbijo, da od zdrave kože odstopijo odmrli delci, s tem pa se razkrije sveža, zdrava in mladostna koža.

Ker se na molekule PHA kislin veže tudi voda, se ta voda ob uporabi prenese na kožo. PHA kisline so torej primerne tudi za nego suhe kože, ki nujno potrebuje vlaženje, kar pa ni njihova edina prednost. PHA kisline se borijo proti glikaciji na koži, procesu, ki oslabi elastinska in kolagenska vlakna. Ta proces je sicer običajen del staranja, vendar to pomeni, da se bo tudi naša koža starala hitreje. Z upočasnjevanjem procesa glikacije, torej tudi z uporabo PHA kislin, lahko upočasnimo tudi staranje kože :) 

Zakaj bi uporabljala PHA kisline? 

Če je vaša koža nagnjena k prehitremu staranju, če je ob tem še suha, bodo PHA kisline odlična izbira. V primerjavi z AHA kislinami PHA kisline delujejo nežneje, kar pomeni, da so primerne za več različnih tipov kože, tudi bolj občutljivo, za kožo z rozaceo ali ekcemi. Druga prednost pred AHA kislinami pa je, da je koža po uporabi PHA kislin manj občutljiva na UV žarke kot pri uporabi AHA kislin. Vseeno priporočamo, da ob uporabi katerihkoli kislin (AHA, BHA, PHA) uporabljate UV zaščito čez dan. 

PHA kisline priporočamo predvsem tistim, ki ste na začetku uporabe kislin, ki z njimi še nimate zadostnih izkušenj, ali imate po uporabi AHA kislin premočne reakcije v obliki rdečice ali pekočega občutka. 

PHA ali polihidroksi kisline so že dolgo običajen del korejske kozmetike, ki s svetlobno hitrostjo osvaja svet. Temelj korejske kozmetike je namreč učinkovito, a nežno čiščenje, se pravi se poskušajo izogniti grobim zrnatim (mehanskim) pilingom, namesto njih pa uporabljajo kisline, ki dokazano varno odstranijo odmrle celice, pomagajo obnavljati kolagenska in elastinska vlakna, hkrati pa pomagajo kozmetičnim izdelkom oskrbeti dele kože, ki jih sicer ne dosežejo. Uporaba dobre vlažilne ali hranilne kreme namreč nima skoraj nobenega učinka, če je vaša koža prekrita z odmrlimi delci. Te odmrle celice namreč popivnajo vlažilne in hranilne sestavine, ker pa celice niso več del zdrave kože, teh sestavin ne morejo izkoristiti. 

Kemični piling oziroma dnevna nega s PHA polihidroksi kislinami? Ja, vsekakor!

Priporočamo:

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar
© 2019 Dragocena.si. Vse pravice pridržane.