Prosimo vas, da med možnostmi izberete način plačila in dostavno službo, ki vam najbolj ustreza. Če ne najdete e-mail potrdila naročila, preverite v promocijah ali neželeni pošti ter ga premaknite v glavni nabiralnik, da boste na tekočem s svojim naročilom. 

Krema za sončenje

Krema

Krema za sončenje … Tisti veseli pridih, ko začnemo razmišljati o poletju! Dejstvo ostaja – kremo s faktorjem bi morali uporabljati prav vse leto, a večina na to raje pozabi. Ker sama uporabljam AHA in BHA kisline in ker so se mi začelo na čelu pojavljati obupni temni madeži, fleki, hiperpigmentacija in kakorkoli že temu rečete, kremo za sončenje uporabljam redno, prav vsak dan v letu in v prav vsakem vremenu.

Če sem še pred časom neizmerno uživala ob ure in ure dolgem sončenju na žgočem soncu, so me temni madeži čisto streznili. Ne le, da so grdi, vedno več jih je, vedno bolj opazni so in vedno težje jih preprečimo. Pri ženskah so nemalokrat posledica hormonskih sprememb v kombinaciji s sončenjem, nevarni pa so zato, ker opozarjajo, da se koža ne počuti dobro. In pri tem lahko pomaga le krema za sončenje ali še bolje – krema z zaščito pred sončnimi žarki. Podala sem se v raziskavo, kakšne kreme za sončenje so najboljše – v smislu učinkovitosti zaščite. Do sedaj sem odkrila, da večina proizvajalcev uporablja enega od dveh najbolj razširjenih tipov sestavin za zaščito – mineralne filtre ali sintetične filtre. Sintetični filtri so lahko za kožo moteči, zato večina proizvajalcev v svojih izdelkih uporablja mineralne filtre – titanov dioksid, cinkov oksid in podobno. Zaščita z njimi je varna, ker ne prodrejo skozi povrhnjico in tako našega telesa ne onesnažujejo s kemikalijami.

Krema za sončenje – Collistar

Pri testiranju izdelkov sem se osredotočila na UV zaščito od 25 do 50 – vse, kar je nad tem, slovenska zakonodaja tako ali tako ne dovoli označevati kot višje. In čisto iskreno, baje, da je vse nad 50 navaden lari fari :)  Nekoč strastna oboževalka Collistar kozmetike sem leta in leta uporabljala njihovo famozno “marmelado” – super-porjavitven koncentrat v lončku. Ne le, da nebeško diši, zagorelost je bila resnično hitrejša in lepša. No, če bi takrat vedela, kako nevarno je sonce in kako se mi bo to maščevalo … Uporabljala sem tudi Collistar stik s faktorjem UV 50 – ne kot osnovno kremo za sončenje, ampak kot zaščito za ustnice in (temnih madežev polno) čelo. Moram priznati, da je za ustnice ta stik kar dobra varianta, za čelo pa … Z mojo mastno kožo … aaaagggrrrrrrhhhhh! Svetila sem se kot lučka in to takoj po nanosu, kar zna biti čisto ok za tiste s suho kožo, meni pa je totalno premasten. Po štirinajstih dneh redne uporabe na morju so se mi madeži vseeno povečali in še potemneli, s tem, da sem imela čisto vse dni na glavi še klobuk, skrivala sem se v senci, kopala pa sem se mogoče dvakrat, ker je bila voda ledeno mrzla. Ocena za stik nekje 3 od 5, ker na ustnicah se mi pa res dobro obnese  :) 

Krema za sončenje Vichy

Zavod za varstvo potrošnikov je potrdil, da je njihov faktor manjši, kot je dejansko zapisan na embalaži, zato lahko vsekakor dvomim v učinkovitost. Sicer pa se že dolgo zavedam, da če prodajajo v lekarnah, še ni nujno niti povprečno, kaj šele dobro. In z Vichyjem imam pač žal slabe izkušnje – mleko Capital Soleil s faktorjem 50 v družinskem pakiranju ni ustrezal ne meni, ne otroku in ne možu. Da ne govorim, kakšni mozolji so nastali na moževem hrbtu po nekajdnevni uporabi … Ja, faktor je močan, ostane na koži ter tako ščiti, a hkrati naredi film čez kožo, da niti ena sama molekula zraka ne pride do kože in koža se enostavno zapacka. Ocena mogoče 2 od 5.

Krema za sončenje Eucerin, Shiseido …

Pred časom sem brala članek na temo vodoodpornosti krem za sončenje, pri čemer so kar pri nekaj blagovnih znamkah odkrili, da niso prav nič vodoodporne – in to tudi dražje znamke, kot so Eucerin in Shiseido. No, teh se po tem branju nisem spravila niti testirat iz preprostega razloga – če jih raztopi voda, jim bosta moj pot in moja mastna koža v trenutku dala vetra, koža pa bo izpostavljena kot riba na suhem.

Sundance, Cien Sun, Ombia …

Cenejše blagovne znamke, kot so Lidlove, Hoferjeve in DM-ove, sem testirala dlje časa – sploh Sundance od DM-a, ker imam kremo s faktorjem 50 za svojega otroka. Čeprav smo bili na morju vedno v senci, na plaži le do največ desetih dopoldne in od šestih popoldne naprej, je bil otrok kljub rednemu in izdatnemu mazanju zelo porjavel, res pa je, da je tudi očka nagnjen k precej temni polti. O zaščiti pri DM-u ne dvomim, mislim, da jih EU regulative dobro nadzirajo, vseeno pa sem zase in za svojo mastno kožo (in vsakodnevno uporabo) kupila kremo z ZF 50 pod imenom Resist od Paula’s Choice. Moram priznati, da se res dobro obnese.

Krema za sončenje Nivea

Sploh ne vem, če bi zgubljala besede :) Prav nič posebnega, v krajšem času od pričakovanega si lahko krepko opečen, preizkusila sem jih že vsaj pet. Nakup Nivea kreme za sončenje za obraz se mi prav vsako leto “maščuje”, saj so stokrat premastne in mojo kožo tako obremenijo, da se pojavi še več ogrcev in mozoljev, koža pa mastna, sijoča, lepljiva – en velik bljak. Kupili smo seveda tudi novi lahkotni sprej, ker pač – je mož videl reklamo in to bo gotovo dobro zanj, ker se hitro vpije. Po nekaj minutah (minutah!) na žgočem soncu je bil po uporabi tega spreja tako rdeč po hrbtu, da je hitro oblekel majico in je ni več slekel. No, pa saj je to tudi bolj zdravo, čeprav naj bi krema za sončenje ravno to preprečevala prvih nekaj minut na soncu :)

In druge ... 

Za otroka sedaj uporabljam Soraya kremo za sončenje za otroke, ki se zaenkrat krasno obnese. Mogoče bom poskusila tudi kakšno Weledo, vendar vsekakor najprej na svoji kožo! Sorayino kremo za obraz najdete TUKAJ - jo toplo priporočam tudi tistim, ki imate težavno kožo (hitro dobite mozoljčke), saj ne zapira por, se zelo hitro vpije in čez dan sploh ne vem, da je tam ;) Zame trenutno favoritka! 

Pa veliko sreče pri iskanju kreme za sončenje vam želim, predvsem pa umaknite svoje telo stran od sonca – najprej varnost, zagorelost pridobite s samoporjavitveno kremo!

Priporočamo:

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar