Brazilska depilacija

Brazilska

Prvo vprašanje, ki se mi je pred desetimi leti porajalo glede brazilske depilacije, je bila seveda stopnja bolečine. Depilacija po nogah ali pod pazduho nikoli ni bila problem, to sem redno počela kar sama s kakšnim SilkEpilom -tudi še s tistim predpotopnim, ki je deloval na principu nekega fedra, izgledal pa je bolj kot mučilna in ne lepotilna naprava :) Ko pa sem šla s prijateljico pred leti v Grčijo na odštekan dopust, sem si resnično zaželela, da me vsaj tisti teden ne bi čisto nič skrbelo, da se bo kakšna dlačica pojavila in štrlela iz kopalk. Brazilska depilacija – pa poskusimo :)

Dlačice morajo biti vsaj kak mesec “dolge”, ne smejo pa biti predolge, saj lahko depilacija zato precej bolj boli. Brazilska depilacija se dela po nogah lahko z lističi ali samostrjevalnim voskom, lahko pa samo s samostrjevalnim voskom povsod. Če gre za lističe, se lahko daljše dlačice (od 1cm naprej) zapletejo pod listič, čeprav tja niso namenjene, pri samostrjevalnem vosku pa je treba vedeti, da mora kozmetičarka najprej odlepiti rob voska, da ga lahko prime in potegne.

Prvič sem bila v salonu Baaaalaaaaances (ali nekaj takega), kjer so delali s sladkorno kremo ali nečim podobnim, ni prav zelo bolelo. Kasneje sem začela iskat možnosti bližje domu, zato sem bila v Spa Centru Lepote, kjer je delala Anita – do sedaj je bila to ena od dveh mojih najmanj bolečih depilacij. Anita ima sedaj svoj salon na Vodnikovi v Šiški in tja hodijo tudi prijateljice, saj je njen način depilacije resnično med manj bolečimi. Vas zanima zakaj? Zato, ker zna takoj po potegu depilirano kožo prijeti tako, da se bolečina skoraj takoj ustavi. Ne vem, kako ji to uspeva, a gre ji odlično. Druga prednost obiska SIA salona pa je, da bo vaša depilacija tik-tak končana. Anita lahko v pol ure zdepilira brazilko, noge in podpazduhe, kar pri drugih kozmetičarkah ne drži ravno :)

Vmes sem preizkusila že raznorazne salone, bila sem tudi poskusini zajček za dekle, ki se je šele učilo brazilske depilacije – in ja, bolelo je kot sam hudič.

Prejšnji mesec pa mi je prijateljica dala kuponček za popust na depilacijo na Rudniku, v salonu Lepotni svet, kjer Alenka dela s posebnim voskom, pod katerega nanese olje. Ja, prav berete – olje. Ko je začela, nisem mogla verjeti, saj se ja vosek ne bo prijel na dlačice, kako naj bi to delovalo?!?!? Pa deluje! Na letaku je pisalo “hitra in neboleča depilacija” in čeprav priznam, da je morda depilacija v kozmetičnem salonu Sia hitrejša, pa je brazilska depilacija v Lepotnem svetu – NEBOLEČA!

Za prvič, ki vas je strah bolečine pri brazilski depilaciji, se v Ljubljani torej odpravite k Alenki ali Aniti, obe sta izredno natančni, hitri in obe obvladata precej nebolečo depilacijo.

Dlake zrastejo v svojem normalnem ritmu, po štirih tednih so skorajda vse nazaj, vendar imate vsaj dva tedna popoln mir, kar pa je vredno tistih nekaj trenutkov bolečine. Po prvem tednu vam vsekakor priporočam, da naredite kak nežen piling na depilirani koži (a pazite na sluznico) – malo olivnega olja in rjavega sladkorja pod tušem dela čudežen piling! Kožo takoj po depilaciji pa negujte z Bepantenom, če se vam to zdi potrebno. Nikar umivati z grobimi mili, koža vam bo hvaležna tudi za običajne bombažne hlačke. Po dnevu ali dveh sploh ne boste več vedele, da ste bile na depilaciji :)

Priporočamo:

Delite prebrano objavo: 

Napišite svoje mnenje:

Vpišite svoje ime ali nadimek
Vpišite mnenje ali komentar
© 2019 Dragocena.si. Vse pravice pridržane.